Perun
Начало За Перун Контакти
Сензори
Ултразвукови

Ултразвуковите сензори могат да откриват обекти, направени от всички материали, отразяващи звуковите вълни, независимо от цвят, форма, размери, смущения в околния фон.
Силната запрашеност на въздуха и малки отлагания по повърхността на сензорите практически не оказват влияние на работоспособността им.Такива условия биха се отразили чувствително при функционирането на фотосензорите. Работният обхват на ултразвуковите сензори е от 30 до 6000 мм, а разрешеващата способност достига до 0,10мм. Намират широко приложение имат в най-различни отрасли на промишлеността. С тяхна помощ могат да се броят бутилки или опаковки, да се следи запълняемостта на опаковките, ориентацията им спрямо поточната линия, да се контролира наличие или липса на детайли и т.н. Използуват се и за следене на цялостта на материала - например проводници, кабели, хартия и т.н. при намотаващите машини. ПЕРУН е дистрибутор за България на MICROSONIC GmbH, производител на висококачествени и прецизни ултразвукови сензори.Предлагаме и ултразвукови сензори на DATALOGIC.СЕНЗОРИ ОТ MICROSONIC

Пълният каталог на MICROSONIC можете да заредите от  https://www.microsonic.de/DWD/_111327/pdf/1033/microsonic.pdf

mic+

Ултразвуковите сензори от фамилия mic+ са развитие на добре познатата фамилия mic, от която се отличават по вградения 3 цифрен седемсегментен индикатор. Предлагат се 4 конструктивни модификации с 5 измервателни диапазона-250, 350, 1300, 3400 и 6000мм. Рaзрешаваща способност е 0,18мм. Корпусът М30 е изработен от никелиран месинг или неръждаема стомана. СЕГА  И С IO-Link интерфейс.

mic

Сензорите mic са предшественик на mic+. Нямат трицифрен седемсегментен светодиоден дисплей, а само два светодиода за индикация. Техническите им жарактеристики са аналогични на сензорите от серия mic+. Препоръчват се за използуване при по-тежки условия на експлоатация. 

crm+

Вариант на mic+, специално пригоден за работа в агресивни среди. За целта излъчвателят е покрит със специална мембрана, устойчива на химически въздействия и замърсявания. Корпусът е от неръждаема стомана.

hps+

Използуват се за измерване на нива в съдове под налягане до 6 Bar. Излъчвателят е покрит със специална мембрана, устойчива на агресивни химически въздействия и замърсявания. Имат аналогов изход 4-20mA/0-10V и цифров изход. Работният диапазон е от 250 до 3400мм. Специално за съдове, в които течностите се разбъркват и се образува пяна се предпагат подходящи програмни филтри. Корпусът е от неръждаема стомана. Резбата за присъединяване е G1" или G2”. 

wms

Предназначени са за ОЕМ продукти, при които изходният ехо сигнал се обработва от контролер, разработен от клиента за конкретно приложение. Предлагат се 5 измервателни диапазона-250, 350, 1300, 3400 и 6000мм. Корпусът М30 е изработен от никелиран месинг. 

pico+

Сензорите pico+ се предлагат в 4 измервателни диапазона-150, 250,350 и 1000мм. Различните модификации имат транзисторен (PNP-OK), токов (4-20мА) или напреженов (0-10V). Имат къс корпусът М18 от никелиран месинг, както прав, така и под 90 градуса. Сензорите могат да се програмират и настройват с адаптер Link Control или от програмируеми контролери, посредством IO-Link Interface. Това ги прави изключително подходящи за контрол на нива в пълначни машини или при други приложения, изискващи пакетен режим на работа.

pico+TF

Нов продукт

pico+TF са предназначени за измерване на нива на агресивни течности и гранулати. Имат допълнителна тефлонова мембраната на излъчвателя. Предлагат се в 4 номинални измервателни диапазона-150,250,350 и1000мм. Различните модификации имат транзисторен (Push-Pull), токов (4-20мА) или напреженов (0-10V). Имат къс корпусът М22 с тефлоново покритие. Ако се съединят заедно изводи 5 на съединителите им, то до 10 сензора могат да работят в близост един до друг без да се смущават взаимно. pico+TF могат да се програмират и настройват посредством извод 5 на съединителя или с адаптер Link Control. Сензорите с транзисторен изход имат вграден IO-Link интерфейс.

lpc 

Тези сензори имат два PNP или NPN изхода (ОК), всеки от които може да комутира до 500mA и да се програмира независимо от другия. Работния обхват е от 30 до 250 мм, а рaзрешаващата способност е 0,069мм. Новите модификации предлагат аналогов изход 4-20 mA или 0-10V и като допълнение към него- транзисторен изход PNP-OK. Сензорите имат здрав метален корпус ф18мм. Програмирането се извършва посредством извод за програмиране или с LINK CONTROL ADAPTER.

nano 

Mалогабаритни сензори с къс М12 корпус от поцинкован месинг. Предлагат се в два измервателни диапазона- 150 и 240мм. Имат тясна диаграма на излъчване, поради което се използуват за откриване на малки обекти. Вариантите на изходният сигнал са: PNP или NPN транзисторен изход, 0-10V, 4-20mA.  Програмирането се извършва посредством извод за програмиране или с LINK CONTROL ADAPTER.

lcs+

Благодарение на плоския си корпус с размери 62,2х62,2х36,7мм и четири монтажни отвора, ултразвуковите сензори от фамилия lcs+, са подходящи за използуване в приложения с ограничено място за монтаж. Работния обхват е 3400 и 6000 мм. Вариантите на изходният сигнал са- 1хPNP /NPN транзисторен изход, 4-20mA. Сензорите могат да се програмират и настройват с адаптер Link Control или от програмируеми контролери, посредством IO-Link Interface.

lcs

Благодарение на плоския си корпус с размери 124х30х28mm и четири монтажни отвора, ултразвуковите сензори от фамилия ics, са подходящи за използуване в приложения с ограничено място за монтаж. Работния обхват е от 30 до 1300 мм, разделен в три диапазона-до 0,25/0,35/1,30 м. Рaзрешаваща способност е 0,18мм. Новите модификации предлагат и аналогов изход 4-20 mA /0-10V, както и 3xPNP-OK изхода. Програмирането се извършва посредством извод за програмиране или с LINK CONTROL ADAPTER.

zws

С размери само 32х20х12(18) mm, zws е един от най-малките ултразвукови сензори. Корпусът му е съвместим с корпусите на много от предлаганите миниатюрни фотоелектрични сензори-S3Z, E3Z и може да ги заменя успешно. Особено е подходящ за използуване в приложения с ограничено място за монтаж. Работният обхват е до 700 мм, разделен в четири диапазона—до 70мм, до 150, до 240 и до 700мм. С помощта на специална „звукова тръба, моделите ZWS7 и ZWS15 могат да правят измервания в отвори с диаметър само 5мм. Тесният ъгъл на излъчване ги прави изключително подходящи за откриване на малки предмети или измерване на нива в малки опаковки. Предлаганите модели са с изход PNP/NPN-ОК или аналогов 4-20 mA. Настройка- с бутон. 

sks-най-малкият ултразвуков сензор

С размери само 32,9х16,1х16,7 мм, sks е най-малкият ултразвуков сензор. Особено е подходящ за използуване в приложения с ограничено място за монтаж. Работният обхват е от 20 до 150 мм. Рaзрешаващата способност е 0,10мм. Малкият ъгъл на излъчване го прави изключително подходящ за откриване на миниатюрни предмети. Предлаганите модели са с изход 1хPNP-ОК. Настройката се извършва с бутон или LINK CONTROL ADAPTER.

ucs

UCS има здрав метален корпус с размери 55,3х43,5х14mm, съвместим с корпусите на много оптични сензори. Особено е подходящ за използуване при тежки условия за експлоатация. Работния обхват е от 55 до 350 мм, разделен в два диапазона. Малкият ъгъл на излъчване го прави изключително подходящ за откриване на малки предмети. Изходи- 2хPNP или 2xNPN.

dbk+4/dbk+5

Конструирани са специално за откриване на прилепнал листов материал (2 или по-вече листа вместо един) в хартиената, печатарската, металообработващата промишленост, производството и обработката на пластмаси.

esp-4- сензор за етикети

Състои се от приемник и предавател, монтирани от двете страни на лентата с етикети. Откриването на етикетите не се влияе от цветовете и материалите на носещата лента и самите етикети. Използува се и за откриване на местата на снаждане на лентови материали.

esf-4-слотов сензор за етикети

Откриването на етикетите не се влияе от цветовете и материалите на носещата лента и самите етикети. 

bks+/bks- слотов сензор за етикети

Този сензор е предназначен за контрол на изместването на крайния ръб на лентови материали непоглъщащи звуковите вълни- фолио, хартия и други, включително и чувствителни към светлина. Рaзрешаваща способност е 0,01мм, точност-0,1мм. Аналоговият изход 4-20мА/0-10V е пропорционален на изместването на крайния ръб спрямо настройката на сензора. Транзисторният изход се настройва независимо. Настройката се извършва с бутон или LINK CONTROL ADAPTER.

pms сензорите са разработени за хигиенни приложение. Използуват се при производството на напитки, хранителни продукти, във фармацефтичната промишлености. Имат малогабаритен корпус от неръждаема стомана и специално покритие на излъчвателя/приемника, предпазващо го от агресивните миещи и почистващи препарати. Имат номинални 4 обхвата 20-150mm (250 mm max), 30-250 mm (350 mm max), 65-350 mm(600mm max) и 120-1000mm (1300 mm max). Изходите са или транзисторен Push-Pull, или 4-20mA, или 0-10V.НОВ ПРОДУКТ.

ews са малогабаритни бариерни сензори с цилиндричен или правоъгълен корпус. За различните модели обхватът е от 10 (минимален) до 2300mm (максимален), а изходът-PNP транзистор. НОВ ПРОДУКТ.

АДАПТЕР LINК CONTROL

Адаптерът е изключително полезен за програмиране на сензорите нас МИКРОСОНИК. Свързва се към USB порта на компютър. Използуването му улеснява много работата по настройката на системите, в които се използуват тези сензори, както при лабораторните експерименти така и на обекта. Програмният модул позволява настройка на следните параметри: разстоянние на откриване, край на мъртвата зона, работен обхват, хистерезис на транзисторните изходи, избор на НО или НЗ режим на транзисторните изходи, начална и крайна точка на измерване при аналогов изходен сигнал, режим на прозореца на измерване, изчисляване на средна стойност, избор на филтър. Адаптерът позволява също да се наблюдава резултата от измерването в графичен или цифров вид, както и копиране на избраните настройки върху други сензори. За по-вече информация, вижте в [LinkControl.pdf].

Ултразвукови
Ултразвукови

СЕНЗОРИ ОТ DATALOGIC

US18 УЛТРАЗВУКОВ СЕНЗОР С ПЛАСТМАСОВ КОРПУС м18

US 18 е с работен обхват от 30 до 300мм, а вариантът  с корпус под 90 градуса US18-PL ( от юни 2014г.) от 50 до 500мм и разрешаваща способност 0,5 или 1 мм., в зависимост от избраното време на реакция. Настойката е с бутон за самообучаване. Подходящ е за използуване в опаковъчни машини и за измерване на разстояния. Вариантите на изпълнение са: с 1хPNP и 1х NPN  НО изходи, с токов изход 4-20 mA, с напреженов изход 0-10V, с аксиален или радиален корпус. Работната температура е от -25 до +70ºС. [US18.danni.pdf]

US30 УЛТРАЗВУКОВ СЕНЗОР С ПЛАСТМАСОВ КОРПУС м30

US 30 има къс и много компактен корпус М30. Предлага се в два работни диапазона: от 100 до 1000мм и от 200 до 2000мм. Разрешаващата е 0,1% от работното разстояние. Настройката е с 2 бутона- за избор на режим и  за самообучаване. Подходящ е за използуване в опаковъчни машини и за измерване на разстояния. Вариантите на изпълнение са: с 1хPNPи 1х NPN  НО изходи , с токов изход 4-20 mA , с напреженов изход 0-10V. Работната температура е от -20 до +70ºС.[  US30danni.pdf(103Kb)]

US50

УЛТРАЗВУКОВ СЕНЗОР С ПЛАСТМАСОВ КОРПУС м50US 50 има къс и много компактен корпус М50. Работният диапазон е от 200 до 8000мм. Разрешаващата е 0,1% от работното разстояние. Настройката е с 8 контактен микропревключвател. Подходящ е за използуване в опаковъчни машини и за измерване на разстояния. Вариантите на изпълнение са: с 1хPNP и 1х NPN  НО изходи , с токов изход 4-20 mA/ напреженов изход 0-10V. Работната температура е от -20 до +70ºС. [US50danni.pdf(1920Kb)]