Perun
Начало За Перун Контакти
Енкодери

В производствената листа на MEYER INDUSTRIE- ELECTRONIC GmbH важно място заема производството на прецизни енкодери, подходящи за широк кръг приложения и работа в тежки условия на експлоатация. В тази област фирмата е сред водещите германски производители. Каталогът за ротационните абсолютни и инкрементални енкодери съдържа 122 страници информация и може да бъде зареден от [CATALOGUE-ROTARY-ENCODERS.PDF(11Mb)].

Линейните безконтактни магнитни енкодери, използуващи магнитна лента се използуват за прецизно измерване (с точност до микрони) на линейни премествания в металорежещи и други машини. MEYER INDUSTRIE-ELECTRONIC GmbH предлага три модела такива енкодери, с които можете да се запознаете от [KLMIXX-lin_magn_enk.pdf] .  Каталогът за линейни оптични енкодери е представен в [Linear Encoders.pdf(15500Kb)], а показващите прибори (1,2,3 и 4 оси) за линейните енкодери можете да видите в [Indikator DRO1-3.pdf]Даталоджик аутомейшън е водеща фирма в разработката и производството на индустриални устройства за машинно зрение, идентификация и проследимост на продукти, сензори за детекция, оптоелектронни завеси за безопасност и измерване, устройства за лазерно маркиране.

Съвсем логично фирмата разшири обхвата на предлаганите продукти с новата гама инкрементални и абсолютни енкодери. На разположение на клиентите са:

·          ENC 41- базова ред от малогабаритни и евтини инкрементални енкодери в здрав корпус от стъклопластика с диаметър 41 мм. Разрешаващата способност е от 100 до 4096 импулса за оборот в 7 диапазона. Изходите са  AB0 или A-/B-/0.

·          ENC 58- разширен ред от инкрементални енкодери в метален корпус с диаметър 58 мм. Разрешаващата способност е от 500 до 10000 импулса за оборот в 7 диапазона, като има модел, при който  тя може да се програмира. Предлагат по-големи възможности за механично присъединяване. Изходите са  AB0 или A-/B-/0.

·          АСР 58- абсолютни еднооборотни енкодери в метален корпус с диаметър 58 мм. Разрешаващата способност е 13 бита (8192 кода за оборот). Изход-код на Грей.

·          АМР 58- абсолютни многооборотни енкодери в метален корпус с диаметър 58 мм. Разрешаващата способност е 13х12 бита (8192 кода за оборот х 4096 оборота) и изход-код на Грей/SSI. Fieldbus моделите предлагат 16х14 бита (65536 кода за оборот х 16384 оборота), като има варианти с CANopen, Devicenet, Profibus DP,Ethercat  и Profinet интерфейси.

ДАТАЛОДЖИК предлага и разнообразни принадлежности като механични съединители, муфи, крепежни детайли, измервателни колела, кабели.

Техническите данни са представени в [Enkoderi-DLA.pdf]