Perun
Начало За Перун Контакти
Апаратура за транспортни лентиПО-ДОЛУ Е ПРЕДСТАВЕНА АПАРАТУРА, ИЗПОЛЗУВАНА ЗА КОНТРОЛ НА СЪСТОЯНИЕТО И ОБЕЗОПАСЯВАНЕ НА ТРАНСПОРТНИ ЛЕНТИ

Едностраннитe и двустранните аварийни въжени изключватели се използуват за спиране на лентата в случай на опасност посредством издърпване на опънато въже. След задействуване изключвателите остават в блокирано състояние и трябва да се деблокират посредством натискане на бутон или с ключ. Предлагаме следните модели на STEUTE SCHALTGERATE GMBH:едностранни аварийни въжени изключватели с дължина на въжето от 5 до 100м- ZS70, ZS71, ZS73, ZS75, ZS80, ZS441 и двустранни аварийни въжени изключватели с дължина на въжето до 2х100м-ZS73S, ZS75S, ZS91S. Фирмените каталожни данни са представени в [ST_PWSw.pdf].

Превключвателите за контрол на изместването  сигнализират за недопустимо странично изместване на платното на лентата. Техническите данни за моделите ZS73SR, ZS75SR, 335, ZS90SR могат да се видят в каталога, посочен по-горе.

Тези устройства се отличават с дълъг експлотационен живот и са предназначени за работа в тежки условия.

Каталогът [ST-Extreme.pdf] съдържа информация за аварийните въжени изключватели и изключвателите за изместване на транспортни ленти, предназначени за работа  при температури до -40 градуса.

За по-леки условия, например работа в закрити помещения са подходящи аварийните въжени изключватели на PIZZATO ELETTRICA. Информация за тях ще намерите в директория "ПРЕВКЛЮЧВАТЕЛИ на нашата интернет страница.

Техническите данни на следващите устройства могат да се видят в каталога на MEYER INDUSTRIE-ELECTRONIC GmbH [Safety-conveyor-belts.pdf(4190Kb)]

  • превключвателите за контрол на провисването се монтират под долното платно на лентата и сигнализират за недопустимо провисване
  • релетата за обороти контролират дали оборотите на задвижващия вал са в зададения диапазон 
  • релетата за скорост контролират дали скоростта на движение на лентата е в зададеня диапазон
  • датчик за товар (поток)-използува се за контрол на наличие на материали върху лента
  • устройства за звукова и светлинна сигнализация


Индуктивните сензори на "КОТЛИН" ООД, които имат функция на времезакъснение са една евтина алтернатива на релетата за обороти. С кратко описание на функционалните им възможности можете да се запознаете от [KOTLIN-za senzorite-2.pdf], а с техническите данни-от [KOTLIN-KSFxx.pdf].