Perun
Начало За Перун Контакти
Индустриални системи за идентификация на линейни и матрични кодове

В модерните производства, складови стопанства, транспорта и спедицията е много важно да се следи движението и местоположението на различни продукти. Поради това индустриалните системи за идентификация намират широко приложение във все по-вече отрасли на  промишлеността и услугите.

DATALOGIG AUTOMATION е сред най-авторитетните фирми в тази област, а нейните продукти за 1D, 2D  идентификация са добре познати в цял свят.

ИДЕНТИФИКАЦИЯ НА ЛИНЕЙНИ И МАТРИЧНИ КОДОВЕ

Сред най-новите предлагани продукти са видеосензорите от фамилията MATRIX. Те са компактни и мощни устройство за четене на най-популярните 2D, 1D, многоредови и пощенски кодове, които обединяват в едно видеозаснемането на кода, неговото декодирането и комуникацията с останалите устройства от системата. В сравнение с линейните скенери, видеосензорите MATRIX са по-скъпи, но позволяват четенето на изброените видове кодове от всички възможни направления, дори и на лошо отпечатани или повредени кодове в произволни положения. Благодарение на модерната си конструкция и мощните библиотеки, MATRIX 210, MATRIX 220, MATRIX 300, MATRIX 410 и MATRIX 450 с успех се използуват за проследяване на печатни платки и електронни продукти, идентификация и проследяване в хранителната, тютюневата и фармацефтични промишлености, банкомати, устройства за автоматична продажба, пощенски услуги, складови стопанства, транспорт, спедиция и т.н. Вижте и видеосензорите DataVS2-ID и DataVS2-Рro, представени във "Видеосензори за контрол и инспекция"

Видеосензор MATRIX 210MATRIX 210 [Matrix210_danni.pdf]разполага с CMOS  WVGA сензор  (752х480 пиксела) със скорост на заснемане 60 кадъра за секунда, нова хардуерна платформа и мощен вграден илюминатор. Програмното осигуряване позволява да се определи област за следене (ROI) и гарантира малки времена на обработка, съчетани с висока ефективност на декодирането. Поради това MATRIX 210 има изключителна способност за динамично четене на обекти, движещи се със скорост до 2м/сек. Има 4 модела обективи: 30мм- за ултра висока плътност на кода, 45мм-за близко, 65мм-за средно и 105мм-за далечно разстояние. Разрешаващата способност за 1D баркод е от 0,063 до 0,2мм, а за 2D кодове-от 0,076-до 0,38мм. Вграденият зелен маркерен светодиод улеснява насочването към обекта. Настройката може да се извършва с интуитивния вграден инструмент X-PRESS посредством светодиоден барграф и бутони или посредстом комуникационен интерфейс- RS232/RS422/RS485, USB, ETHERNET. Фирменият  интерфейс ID-NET осигурява високоскоростна връзка между няколко сензора и препредаването на информацията по обща магистрала. Допълнителният програмен модул, позволяващ разпознаването (OCR) и сравняването на символи (OCV) разширява изключително много възможностите на MATRIX 210.

 

Видеосензор MATRIX 220MATRIX 220 е новият видеосензор на DATALOGIC с 1,2MПикселова матрица, предназначен за идентификация на линейни и матрични кодове. MATRIX 220 предлага изключителна производителности гъвкавост, съчетани с компактни размери. Тези му качества се дължат на новата многоядрена платформа за обработка на изображението, новата технология за електронно фокусиране и мощния осветител. Те превръщат MATRIX 220 в идеално средство за разчитане на кодове, директно нанесени върху обекта. Типичните области на приложение са  за проследимост на печатни платки, компоненти и детайли в електронната промишленост, в автомобилната промишленост-за валидиране на кодове след маркиране, проследимост на части и монтажни дейности, четене на кодове и проследимост на опаковки в хранителната промишленост и производството на напитки.[MATRIX 220.pdf]

Видеосензор MATRIX 410MATRIX 410[Matrix410_danni.pdf]се предлага с CMOS  SXGA сензор (1280x1024 пиксела) или с CCD UXGA сензор (1600x1200 пиксела). Скоростта на заснемане е съответно 27 и 15 кадъра за секунда. Има различни обективи с възможност за настройка на фокуса и мощен вграден илюминатор. Програмното осигуряване позволява да се определи област за следене (ROI) и гарантира висока ефективност на декодирането. Устройството чете директно маркирани продукти (DPM) и сравнява качеството на кодовете. Вграденият син маркерен светодиод улеснява насочването към обекта. Настройката може да се извършва с интуитивния вграден инструмент X-PRESS посредством светодиоден барграф и бутони или посредстом комуникационен интерфейс- RS232/RS422/RS485, USB, ETHERNET. Фирменият  интерфейс ID-NET осигурява високоскоростна връзка между няколко сензора и препредаването на информацията по обща магистрала. Допълнителният програмен модул, позволяващ разпознаването (OCR) и сравняването на символи (OCV) разширява изключително много възможностите на MATRIX 410

 

Видеосензор MATRIX 450MATRIX 450 е най-новият модел на индустриален 2D сенсор на DATALOGIC, представен на изложението SPS/IPC/DRIVES (22-24 ноември, 2011г, Нюрнберг).Със своята високо чувствителна 5Mp CCD матрица, голяма площ на заснемане и скорост на заснемане от 15 кадъра за секунда и мощен вграден осветител този сензор е изключително подходящ за използуване при процеси на сортиране във високоскоростни транспортни линии с малка и средна производителност в транспорта и логистиката, ръчно сортиране на пощенски пратки, дистрибуцията и продажбите на дребно, контрол на качеството. Сензорът има изключителната способност да декодира 1D, 2D, слепени и пощенски кодове.Сред другите предимства на MATRIX450 са:удобна комуникация вследствие на вградения Gigabit Ethernet, високоскоростен ID-NET интерфейс, 512 Mb вътрешна памет, осветител с бяла или синя емисия и постоянен режим режим на светене, задаване на област на интерес (ROI) за повишаване на бързодействието, система за "захващане" и фокусиране Blue Diamonds,

Видеосензор MATRIX 300 с течни лещиMATRIX 300 е най-новият компактен видеосензор, специално предназначен за високоскоростни приложения и четене на директно маркирани линейни и матрични кодове. Той съчетава високата разрешаваща способност от 1,3Мпиксела(1280х1024) и скорост на сканиране-650 кадъра за секунда.Оптичната система се състои от модул с течни лещи. Изключителното предимство на такава оптична система е възможността за нейното фокусиране по електронен път, а не ръчно или с вариообектив.Вграденият двоен илюминатор осигурява ярко и равномерно осветяване на обекта. Основните области на приложение са свързани с проследимостта на детайли и устройства в процеса на производство в машиностроенето и електрониката, проследимостта на продукти във фармацефтичната и хранителна промишленост, производството на напитки, в медицински апарати и клинични изследвания.

Техническите данни са представени в [DS-MATRIX-300.pdf].